10. 7. 2016

Kterak Blok proti islamizaci nedokázal napsat vlastní text

… a protože to jsou „experti“, nejspíš na sebe prozradili i to, co asi neměli...

Ale co už. Vlastně mě to u téhle partičky lidí ani nepřekvapuje, po těch zkušenostech, co s nimi mám (a nejsem sama). Odbornost žádná, zájem o téma prakticky nulový, lenost obrovská, zato velké nadšení z toho, když pro ně udělá někdo něco, co mohou využít ve svůj prospěch. Dokonce dotyčný už ani nemusí deklarovat, že to dělá přímo pro ně, jak se opět ukázalo. Oni to použijí tak jako tak. Přece před voliči neprozradí, jak nízké povědomí o problematice mají.

Přistál mi onehdy v konverzaci s přáteli odkaz na text na jejich webu. Původně jsem na něj ani nechtěla klikat, přece jen vzpomínky na to, jak vypadaly texty na webu BPI (bloku proti islámu - onoho zrušeného spolku), kde mnohdy jednotlivé věty ani nedávaly smysl a gramaticky a stylisticky se zapomněly někde ve čtvrté třídě základní školy, jsou ještě čerstvé. Nicméně protože se věnuju tématu, které bylo v odkaze zmíněno, nakonec jsem se odhodlala. Konec konců naděje umírá poslední, třeba se dozvím něco, co ještě nevím, třeba někdo z nich nějakou šílenou náhodou narazil na nový informační zdroj... I začetla jsem se.

Řeknu vám, ten pocit, když si uvědomíte, že čtete svůj vlastní rok starý text, který někdo vydává za svůj a používá ho jako politickou agitku, je k nezaplacení.

Dokonce i fotka, která původně u článku byla, na webu Bloku proti islamizaci visí.

I potlačila jsem dávení a zkontrolovala si nejdřív, že originál textu mám stále u sebe na disku a že stále visí tam, kde byl zveřejněn původně (jak je patrné z níže umístěných screenshotů). Pak jsem však pokračovala ve čtení a něco mi nesedělo... až mne to najednou praštilo do očí:

Onen článek je totiž velmi konkrétní. Začíná tím, jak se lidé „často na nás obracejí s dotazem, zda jsou některé výrobky Agrofertu certifikované jako halal“. Pomiňme teď to, že to byl dotaz směřovaný na původní autory oné stránky, ze které text pochází, nikoli na Blok proti islamizaci, na který se asi sotva někdo s tímhle dotazem obrací, protože se u nich nikdo tématu halalu nevěnuje, natož aby se na ně kdokoli obracel „často“. Nicméně jde především o to, že celý ten článek je koncipován jako KRITIKA VLASTNÍKA AGROFERTU – ANDREJE BABIŠE, který své výrobky skutečně certifikuje jako halal hlava nehlava. I tak se mi ovšem podařilo do článku dostat poměrně slušné množství obecných informací o halalu... což se zřejmě „expertovi“ z BPi zalíbilo a rozhodl se to použít.

I nastoupilo obligátní CTRL+C, CTRL+V. Leč jéjej, v půlce kopírování ho praštilo do očí jméno pana ministra, o kterém CELÝ ten článek je a „expert“ si toho při své bohulibé činnosti nevšiml...

I usekl milý expert poslední větu odstavce po dvou slovech (shodou náhod to bylo právě jméno ministra Babiše, těžko říct, zda ho před sekáním omráčil či nikoli) a cítil se nucen pokračovat v odstavci novém, dokonce – ó hrůzo – vlastním. Co na tom, že s původním textem nijak nesouvisí a nenavazuje na něj. Co na tom, že v posledním pracně vypoceném souvětí chybí odhadem asi tak tři čárky (čímž je pro mne identita pachatele tak jasná, že už mohl leda přiložit PIN ke své bankovní kartě, kdyby ovšem na tom účtu bylo o co stát).

Podstatná je jedna věc: že měl autor evidentně zadaná klíčová slova, která do onoho odstavce musí použít. Prvním slovem bylo „muslimové“. OK, proč ne, po kritice Agrofertu a halal sušeného mléka se bude pokračovat tím, co dělají muslimové v mešitě... ovšem zvláště to druhé klíčové slovo je zajímavé... celý text o Babišovi a najednou „Sobotka“... aha... 

Originální text, který vyšel na facebookové stránce STOP HALAL CZ 21. 5. 2015, viz facebook STOP HALAL CZ
Zkopírovaný a manipulativně upravený text na webu Bloku proti islamizaci (http://blokprotiislamizaci.cz/islam/halal/)


Kdyby pan ministr Babiš nejel v halal byznysu (a kdyby neměl minulost, jakou má, a politické směřování do budoucna velmi podobné své slavné minulosti), skoro by mi bylo líto, na jak zdechlé koně vsadil tentokrát. Takhle mne ovšem může leda těšit, že k tomu mohu nepřímo přispět. Byť jsem se původně mínila věnovat skutečně pouze boji proti islámu, toto byl nezamýšlený vedlejší efekt, na kterém tedy nemám přímou účast.

Ovšem pochopit se to páně Babišovo směřování dá. Protiislámská a protiimigrační tématika bude volebním tahákem. Kdo se jí tu věnuje? Pan Okamura, leč ten dle posledního majetkového přiznání zrovna ve finanční nouzi není. Bartoš, ale ten běhá se šibenicemi. Konvička, ovšem ten zatím nemá stranu, se kterou by se dalo příliš počítat, samé neznámé ksichty, žádný profi politik, kterého by jeden znal z dřívějška a mohl se s ním rozumně domluvit. Navíc je trestně stíhaný, dokonce hned několikrát, a teď už si navíc asi dává pozor, s kým se spojuje... Kdo že nám to tu tedy zbyl?

Aby bylo jasno: Sobotkova (resp. Dienstbierova) agentura Hate Free (Culture) skutečně jde muslimům na ruku ve všem včetně veřejného manifestativního pojídání halalu, jak „expert“ z BPi tvrdí. Ovšem pořád to nic nemění na tom, že své zboží a suroviny pro muslimy nechává certifikovat a následně je prodává jak jim, tak nemuslimům, právě ministr Andrej Babiš. Zatímco pro Bohuslava Sobotku tak jde „jen“ o politický program, u Andreje Babiše to jsou čistě soukromé ekonomické zájmy a konkrétní finanční zisk. Nebude asi malý, když v příspěvku hovořím o tunách certifikovaného sušeného mléka, které se přidává do všeho možného a vyváží se... a to je jen jeden příklad, jedna nepatrná část byznysu se společným jmenovatelem jménem Andrej Babiš. Padne-li Sobotka coby Babišův politický oponent, podíl Andreje Babiše na halal byznyse se tím nijak nezmenší, jen volič bude mít pocit, že ten horší, kdo spolupracoval s muslimy a vítal imigranty, zmizel ze scény a vše je tak v pořádku.

Nějak se mi každopádně nechce tuhle strategii svými texty podporovat. Přičemž je asi jasné, že vzhledem k tomu, že má šéfová onehdy přirovnala islám ke komunismu, mám na tuhle problematiku podobně svérázný názor a nehodlám si tudíž vybírat ani mezi premiérem Sobotkou, ani ministrem Babišem, prostě proto, že se v politické rovině bavíme stále o tomtéž v různých odstínech, resp. jejich politika bylo to, k čemu byl onen islám přirovnán. Mne nebude bolet ani ztráta křesla páně Sobotky, ani totéž plus ekonomické ztráty pana Babiše. Opravdu navíc nepotřebuji, aby mi poslední jmenovaný jedním koncem cpal halal a druhým mi tvrdil, že bojuje proti imigrantům a muslimům. No a pokud jde o BPi a jejich „experty“, ohromně mě baví představa, jak se peníze z prodeje halalu přelévají směrem k nim skrze toho, kdo je ve volbách potřebuje a koho hlavně potřebují oni... Ale opět by to nebylo nic nového, už jsme tu měli z jejich strany obchod se zbraněmi kdesi na Blízkém východě či v Africe... ano, tam, kde žijí muslimové...

Divná je na tom opravdu jen ta jedna věc: myslela jsem, že ministr Babiš je zvyklý nekvalitní šmejd spíše prodávat, ne na něj spoléhat v politických otázkách. Volební potenciál Úsvitu (což je dnes již politická nadstavba BPi) je dnes (v červenci 2016) někde kolem 1 %. Evidentně to nebude finančními zdroji, které má Úsvit k dispozici. Spíš tím, že si laskavý volič těchhle „expertů“ všiml i bez toho, aby byla země zaplavena jejich billboardy. Nebo možná spíš nevšiml, protože proč si všímat někoho, kdo nic nedělá a nic neumí? Což se samozřejmě vylepením příslušných billboardů před volbami nezmění a dotyční na kvalitě nezískají.

Kdyby se někdo ptal, tak počet trestních oznámení, podaných za různé podoby „ublížení islámu“ na členy BPi / Úsvitu, je aktuálně nula. Nulový počet zásahů, ani muslimové si nějakého „BPi“ či Úsvitu nevšímají, ztráta času. No a když se mne zeptáte, kolik lidí z ostatních částí islámoklastního spektra, kteří naopak z porušování zákona obviněni byli, členové Úsvitu a BPi podpořili... Nemůžou. Všech se totiž snažili zbavit už v dobách společného působení. Konvičky tím hadrem zvaným smlouva o spolupráci, co ho donutili podepsat, Samkové zinscenovaným vyloučením ze spolku, Hampla šaškárnami kolem financování kampaně, dalším podsouvali alespoň alkoholismus či spolčení s jakýmisi „kmotry“...

Bát se začnu, až by se páně Babišovy rádoby protiimigrační a protiislámské snahy mínily přenést do poněkud profesionálnější roviny místo téhle klauniády. Bohužel (pro něj) zřejmě zrovna v otázkách halalu mu právě došel veškerý materiál a je v situaci, kdy může leda tak zveřejnit všechny své halal certifikáty a seznam všech muslimských zemí, se kterými probíhá v jeho slavném „holdingu“ spolupráce. Nevyhne se tomu nejspíš tak jako tak. A pak už zkrátka žádné protiimigrantské téma pro něj k dispozici nebude. On si totiž stejně, jsa sám migrantem, tuhle hrozbu, která s migranty muslimského vyznání přichází, nikdy nepřipouštěl. Tím spíš, že ho od nich dělí ony nejen na halalu vydřené miliardy... Ať se tu stane cokoliv, ať tu v budoucnu muslimové vybuchují na nádražích třeba třikrát týdně a ať jsou jich při modlitbách třeba plné ulice... pan ministr u toho přece nemusí být, stejně jako ho nic nenutí kupovat výrobky, které nabízí nám - plebsu.


Netuším, kolik dostal dotyčný poberta z BPi za zkopírování toho textu z místa A na místo B, resp. kolik mu kým bylo slíbeno. Pro mne ovšem těch pár řádků náhle stouplo v ceně tak, že je pan ministr Babiš poněkud chudý na to, aby si je koupil. A pozor: nemám nic proti tomu, aby je jinak sdílel kdokoli, kdo se skutečnému antiislámu u nás míní věnovat. Což ovšem tedy nebyl tento případ. Nějak se JMENOVAT a něco DĚLAT jsou dvě rozdílné věci.  
 
;